Veiligheid, gezondheid, duurzaamheid, uitstraling, onderhoudsgemak; er zijn heel wat eisen waar de wand, rand en bodem van zwembaden aan moeten voldoen. Het vinden van de juiste zwembadcoating kan daarin een grote stap voorwaarts zijn. NanoClear+ heeft alles in huis om de beste zwembadcoating voor iedere situatie te zijn. Of het nu gaat om een privézwembad, recreatiezwembad of een wedstrijdbad, deze nanocoating van Qotec beschermt het zwembad-oppervlak en geeft het vele unieke eigenschappen. Zo zijn ook de badgasten, het personeel, de uitstraling en de reputatie van de zwembadhouder optimaal beschermd. Neem de sprong in het diepe en vraag vrijblijvend uw offerte aan.

NanoClear+ Coating

NanoClear+ is een unieke coating speciaal ontwikkelt door Qotec. Het is een coating die dunner is dan een mensenhaar en toch in staat is de ondergrond extreem goed te beschermen.

 • UV Bescherming

  NanoClear+ beschikt over UV blokkers die verkleuring langdurig tegen gaan. 

 • Voedselveilig

  Voldoet aan alle eisen van de Verordening (EU) nr. 10/2011.

 • Hygiënisch

  Schimmels en bacteriën hechten zich niet aan de ondergrond.

Waarom het zwembad coaten?

De zwembadtegels en voegen staan constant bloot aan water, chloor en andere chemische stoffen. Voor buitenbaden komt daar nog het directe zonlicht bij. Bovendien is het belangrijk dat bezoekers en gasten niet gemakkelijk uit kunnen glijden. Nou is het zo dat zwembadtegels afgewerkt en behandeld zijn om deze omstandigheden aan te kunnen, en een slimme zwembadbouwer gebruikt een speciaal voegsel voor zwembaden. Toch kunnen de meeste zwembad-oppervlakken wel wat extra bescherming gebruiken. Oudere zwembadwanden kunnen er weer tegenaan, nieuwe zwembadbekleding blijft langer als nieuw en de veiligheid wordt vergroot. We kunnen nog even doorgaan met redenen om zwembaden te coaten, maar liever noemen de vele voordelen die NanoClear+ biedt.

NanoClear+ als zwembadcoating: ontdek de vele voordelen

NanoClear+ is een multi-inzetbare nanocoating. Dankzij de vele unieke eigenschappen en schaalbaarheid leveren we aan vele branches, van Agrarisch tot Zwembaden en recreatieparken. Ontdek de vele voordelen van NanoClear+ als zwembadcoating:

 • Water- en chemische bestendigheid: Langdurige blootstelling aan water, chloor, reinigingsmiddelen en andere chemische stoffen; het oppervlak van zwembaden heeft nogal wat te verduren. Met NanoClear+ wordt het oppervlak langdurig bestand tegen deze beproevingen.
 • Hygiëne en onderhoudsgemak: NanoClear+ zorgt dat vuil, vet en zuren zich niet aan het oppervlak kunnen hechten. De schoonmaak wordt hierdoor een eenvoudige klus. Bovendien helpt de zwembadcoating de groei van bacteriën en schimmels te voorkomen.
 • Duurzaamheid: De zwembadwand, -bodem en -rand moeten jarenlang intensief gebruik kunnen weerstaan zonder snel te vervagen, af te bladderen of te beschadigen. NanoClear+ maakt het oppervlak bestand tegen slijtage, krassen en impact.
 • Veiligheid: Veiligheid is een belangrijk aspect in ieder zwembad. Qotec kan uw zwembadcoating uitrusten met antislip-eigenschappen. Zelfs wanneer het nat is kunnen uitglijders en ongelukken zo worden voorkomen.
 • Uitstraling: NanoClear+ kan worden geleverd met de afwerking die past bij de omgeving van het zwembad. Ongeacht uw keuze maken graffiti en watervaste stiften geen kans meer. Bovendien maakt de coating het zwembad UV-bestendig. Zo helpt NanoClear+ bij het versterken en behouden van de gewenste uitstraling.

NanoClear+ aanbrengen

Het aanbrengen van NanoClear+ als zwembadcoating is een naadloos proces. Als u ervaring heeft met het aanbrengen van 2-componentencoatings, zult u merken dat het aanbrengen van NanoClear+ geen uitdaging vormt. Mocht u echter hulp nodig hebben, dan kunt u vertrouwen op de expertise van ons zusterbedrijf Steur Spuiterij. Zij staan klaar om dit proces voor u te verzorgen. Bovendien werken we bij Qotec momenteel aan een handige 2k-spuitbus, waarmee u zelf eenvoudig uw zwembad kunt coaten met NanoClear+.

Neem de duik met NanoClear+ zwembadcoating

Het coaten van uw zwembad met NanoClear+ is een waardevolle stap om een veilige, hygiënische en prettige zwemervaring te bieden. U bespaart tijd op schoonmaak en onderhoud en uw zwemgelegenheid maakt een verzorgde indruk.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van NanoClear+ als zwembadcoating? Wij duiken graag in uw situatie en wensen, zodat we samen de beste oplossing voor uw zwembad kunnen verkennen.