Het Qotec Laboratorium voert allerlei testen voor u uit op het gebied van verf en lak.

Elke dag pushen we onszelf om betere producten te ontwikkelen

Binnen Qotec is ons laboratorium het hart van onze organisatie.

Het is voorzien van de meest moderne apparatuur en onderzoeksmogelijkheden. Daardoor kunnen we continu op zoek gaan naar nieuwe innovaties terwijl we alle ontwikkelingen goed in de gaten houden.

Op het gebied van verven en coatings, grondstoffen en milieu vindt er erg veel plaats in de markt.

De druk om steeds milieuvriendelijkere verven en coatings te ontwikkelen wordt steeds groter. We spelen daar op in met het continue ontwikkelen van nieuwe en geavanceerde formules.

Ons team van chemische deskundigen werkt dagelijks aan het ontwikkelen van nieuwe producten en het verbeteren van bestaande verven en coatings.

Daarbij staan kwaliteit, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel.
 

Innovatie

Qotec is als fabrikant continu op zoek naar nieuwe innovaties terwijl we het milieu zo min mogelijk proberen te belasten. Dat terwijl de duurzaamheid van onze coatings steeds beter wordt.

Door gebruik te maken van moderne technologieën en nieuwe onderzoeksmethoden zijn we in staat ons doel te bereiken.

Qotec formuleert, modificeert en ontwikkelt formules die ten doel hebben materiaal steeds beter te beschermen terwijl het aanbrengen steeds eenvoudiger wordt.

Tegelijkertijd proberen we de functionaliteiten van onze coating (kras- en slijtvast, chemisch resistent, weerbestendig, vuilbestendig, UV bestendig) steeds verder te optimaliseren.

Functioneel en duurzaam

Hoe functioneel en duurzaam producten kunnen zijn, demonstreren we met onze NanoClear+ lijn. Dit is een bijzonder coating die in Nederland zijn gelijke niet kent en die ontwikkeld is in ons eigen laboratorium.

Het is een duurzame coating die jarenlang meegaat en zijn eigenschappen blijft behouden door weer en wind. Doordat onze coating lang meegaat is hij ook veel duurzamer dan andere coatings

NanoClear+ is beter voor het milieu omdat het extreem dun aangebracht kan worden. Er hoeft dus minder verf gebruikt te worden, terwijl dit niet ten koste gaat van de kwaliteit.

NanoClear+ is dunner dan een mensenhaar en biedt toch volledige bescherming bieden tegen de elementen.

Meer weten? Neem dan contact met ons op

Analyse en advies

Naast het ontwikkelen van nieuwe formules zijn we in staat u van advies te dienen. Ons laboratorium is dusdanig geavanceerd dat we voor u allerlei analyses op het gebied van verf en coatings kunnen uitvoeren. 

Wilt u weten waarom er verf afbladdert van uw machine? Hoe het komt dat uw verf binnen een jaar na aanbrengen aan het verkleuren is? Hoe kan uw  wagenpark beter beschermd worden? Op dat soort vragen kunnen wij u een antwoord geven.

We beschikken over een van de meest geavanceerde laboratoria op het gebied van verf, lakken en coatings.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van analyse?

Neem dan contact met ons op. 

Laboratorium

In ons laboratorium kunnen wij voor u de volgende analyses uitvoeren:

 

 

Advies

Ons laboratorium kan complexe analyses voor u uitvoeren op het gebied van verf en coatings. Meer weten?
Neem vrijblijvend contact met ons op.