Qotec ontwikkelt en maakt professionele coatings en lakken voor bedrijven.

Het ontstaan

Qotec is een nieuwe naam op de markt, maar oprichter Jack Steur is dat niet. Jack zit al meer dan 50 jaar in de verf. 

Zijn passie voor verf en chemie begon bij de oprichting van Steur Autoschade. Daarna kwam Steur Truck Coating en 20 jaar geleden Steur Industrial Coating. Alle drie bedrijven die gespecialiseerd zijn in het aanbrengen van verf en lak.

Chemie zit Jack in het bloed. Met zijn haast encyclopedische kennis van coatings wordt Jack veelvuldig door mensen uit de branche geconsulteerd om advies.

Om aan vragen vanuit de markt te voldoen besloot Jack in 2014 een hypermodern en gespecialiseerd verf- en coatinglaboratorium toe te voegen aan zijn bedrijfsvoering om zijn klanten beter van dienst te kunnen zijn.  

Feitelijk was dat de geboorte van Qotec.

Het laboratorium - het kloppend hart van onze organisatie

Het laboratorium is gedurende de jaren continu gemoderniseerd en voorzien van de meest moderne apparatuur en onderzoeksmogelijkheden.

Binnen Qotec is ons state-of-the-art laboratorium, het hart van onze organisatie.

Onze specialisten zijn dagelijks bezig met de ontwikkeling van nieuwe verven en lakken, en het verbeteren van onze bestaande producten terwijl de eisen voor lakken en coatings steeds zwaarder worden.

We werken samen met een groot aantal wereldspelers op het gebied van componenten voor verf en lakken en wisselen regelmatig kennis uit. Zo zijn we altijd op de hoogte van de meest moderne technieken.

 

Innovatie

Qotec is als fabrikant continu op zoek naar nieuwe innovaties terwijl we het milieu zo min mogelijk proberen te belasten. Dat terwijl de duurzaamheid van onze coatings steeds beter wordt.

Door gebruik te maken van moderne technologieën en nieuwe onderzoeksmethoden zijn we in staat ons doel te bereiken.

Qotec formuleert, modificeert en ontwikkelt formules die ten doel hebben materiaal steeds beter te beschermen terwijl het aanbrengen steeds eenvoudiger wordt.

Tegelijkertijd proberen we de functionaliteiten van onze coatings (kras- en slijtvast, chemisch resistent, weerbestendig, vuilbestendig) steeds verder te optimaliseren.

Onze Producten

Met de bouw van ons eigen laboratorium is een begin gemaakt met research naar onze huidige productenlijn. Nu, 6 jaar later, hebben we een aantal revolutionaire producten ontwikkeld die we in diverse samenstellingen (afhankelijk van de toepassing en materiaal) op de markt brengen.

We brengen onze productlijn in een één component en twee componenten variant op de markt.

In eigen huis

Doordat we alle componenten in huis hebben, kunnen we onze lakken en coatings per klant differentiëren. Bijvoorbeeld door deze anti-slip te maken, of juist superglad.  Waterdoorlatende, ademende coating of juist waterafstotend. Het is allemaal mogelijk.

Bij ons geen "standaard" coatings, maar coatings die speciaal voor uw toepassing geformuleerd zijn!

Duurzaamheid en milieu

Naast het functionele aspect van coatings (beschermen), wordt het milieuaspect steeds belangrijker. Wij proberen onze coatings zo duurzaam en milieuvriendelijk te ontwikkelen. Zo hebben we reeds een superieure coating ontwikkeld op waterbasis en in een één-componenten variant. Dat betekent: geen afval. Potlife is hier niet van toepassing, waardoor je geen chemisch afval hebt.

De lak die je niet gebruikt, kun je bewaren en alsnog later benutten. Dat sluit aan bij onze duurzaamheidsgedachte.

Duurzaamheid

We formuleren onze lakken zo dat u zo min mogelijk hoeft te gebruiken, terwijl ze wel doen wat ze behoren te doen: het adequaat beschermen van de ondergrond.