De beste coating voor machines

Betere werking 
langere levensduur
minder onderhoud

Verleng de levensduur van uw machines en apparaten

Qotec levert met NanoClear+ één coating met een uniek aantal eigenschappen die in geen enkele andere coating terug te vinden zijn. Met deze coating verlengt u de levensduur van uw machine aanzienlijk, wat op de lange termijn kosten bespaart. Het gebruik wordt eenvoudiger doordat machines soepeler draaien en door de zelfreinigende eigenschappen zijn machines sneller en eenvoudiger schoon te maken. 

De eigenschappen van NanoClear+ :

  • Anti corrosieve werking: onze coating beschermt uw machine tegen roest / corrosie
  • Minder frictie: de coating is bijzonder glad waardoor uw machines soepeler lopen
  • Krasbestendig: NanoClear+ is extreem hard en beschermt uw machinepark tegen beschadigingen
  • Zelfreinigend: onze coating heeft een afstotende werking op vuil, vet, olie, chemicalieën, cement en schoonmaakmiddelen. Hierdoor zijn machines veel eenvoudiger en sneller schoon te maken

Anti corrosieve eigenschappen

Veel machines in de machinebouw krijgen vroeg of laat te maken met corrosie.

Doordat ze intensief worden gebruikt, wordt het materiaal aangetast . Dit begint vaak met krassen en andere kleine beschadigingen.

Als gevolg van deze krassen kan een machine gaan roesten. Is de machine verroest, dan moet deze uit productie worden genomen en is het tijd voor onderhoud.

Met NanoClear+ voorkomt u roestvorming op uw machines. De coating vormt een beschermende laag tussen het materiaal waarvan de machine gemaakt is en de buitenwereld.

Hierdoor wordt voorkomen dat roest optreedt. Heeft u reeds roest? De coating kan er ook voor zorgen dat bestaande roest zich niet verder uitbreidt.

Machines die functioneren zonder frictie

NanoClear+ biedt echter meer toepassingen en voordelen. Zo is het uitermate geschikt als smeermiddel op uw productiemiddelen en machines.

Doordat de coating extreem dun en glad is, zorgt het ervoor dat de frictie/wrijving tussen de verschillende onderdelen afneemt. Er is treedt minder slijtage op, minder onderhoud is nodig en wordt minder energie gebruikt. 

Dat maakt NanoClear+ een bijzonder goed smeermiddel voor machines en productiemiddelen in de farmaceutische-, medische- en levensmiddelenindustrie. Zeker omdat in deze branches geen gebruik mag worden gemaakt van oliën en vetten om machines te smeren.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Extreem krasbestendig

Soms heeft u een coating nodig die uw machine of apparatuur bijzonder goed beschermt.

In dat geval is kunt u NanoClear+ ook toepassen. De coating beschermt uw machines, apparatuur en onderdelen tegen de meest barre omstandigheden. Vooral machines die veelvuildig intensief gebruikt worden of het hele jaar buiten staan. 

NanoClear+ beschermt uw objecten en materialen hiertegen. NanoClear+ is een extreem sterke, flexibele coating met zelfherstellende eigenschappen. Is de coating eenmaal aangebracht, dan vult deze krassen vanzelf weer op.  

Ook de vuilafstotende werking van NanoClear helpt machines die buiten staan veel beter schoon te houden. Door de gladde laag kan vuil, modder, cement en andere stoffen zich niet hechten op de coating. Een eenvoudige regenbui is voldoende om de machine weer blinkend schoon te krijgen.

Schone machines en apparatuur

Wellicht bent u werkzaam in een omgeving waarbij stof en vuil een issue is. In dat geval is NanoClear+ de oplossing.

NanoClear+ wordt toegepast in omgevingen die vooral schoon moeten zijn én schoon moeten blijven. Daarnaast wordt het toegepast op machines en apparatuur die gevoelig zijn voor vuil, olie, vetten en stof.

Door de speciale eigenschappen van deze coating, kunnen deeltjes zich niet hechten aan het oppervlakte van deze coating met als gevolg dat deze schoon blijft. Stof, vuil hebben op deze coating geen kans.

NanoClear+ is daarom geschikt voor apparatuur die in ziekenhuizen, keukens of in de high-tech industrie gebruikt wordt.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op. 

Producten geschikt voor deze branche

  • Momenteel zijn er geen items aanwezig.

De oplossing voor machine- en apparatuurbouwers

Bent uw op zoek naar een specifieke toepassing of oplossing voor uw machines of apparaten? Neem dan contact met ons op.