In de agrarische sector, de bouw, transport, industrie, doe-het-zelf en horeca; overal is de bescherming van oppervlakten tegen schade, slijtage en corrosie van groot belang. In veel gevallen kunnen monocoats helpen om de levensduur van objecten en apparatuur te verlengen en de operationele kosten te verlagen. NanoClear+ van Qotec doet daar nog vele scheppen bovenop. Landbouwmachines en agrarische voertuigen worden bestand tegen chemicaliën in kunstmest. Kiepwagens worden antislip waardoor de lading er gemakkelijk uitglijdt. Objecten in de openbare ruimte worden graffitiwerend en zelfreinigend. Lees meer over monocoats en ontdek de voordelen van NanoClear+.

Waarom kiezen voor een monocoat?

In het productieproces of daarna kan als laatste afwerking een beschermende finish worden aangebracht. Het voordeel van een monocoating is dat het zonder primer kan worden toegepast. Een voorbeeld is een monocoat voor hout, dat het een tint meegeeft en beschermt tegen vocht, slijtage en vlekken. Er zijn ook monocoats voor sanitair, die hechten op materialen zoals porselein, keramiek en glas. Ook voor de industriële agrarische sector zijn er monocoatings verkrijgbaar. In al deze situaties levert NanoClear+ ongekende prestaties.

 

Is NanoClear+ een monocoat?

 

Een monocoating bestaat uit één component dat zonder primer kan worden aangebracht. In die zin is NanoClear+ dus geen monocoat. De nanocoating bestaat uit twee componenten, die vóór het aanbrengen worden gemengd. Vervolgens wordt het aangebracht als één laag, die dunner is dan een mensenhaar. Dit geeft het gemak van een monocoat en de hechting en bescherming van een industriële coating. Tweecomponentencoatings bieden over het algemeen een betere hechting, duurzaamheid en weerstand tegen slijtage, chemicaliën en weersinvloeden dan monocoatings.

Monocoat is toepasbaar in verschillende branches en wordt op maat gemaakt.

Onze monocoating is geschikt voor meerdere branches. Kies de branche uit waarin u actief bent en zie wat wij voor u kunnen betekenen.

De coating die meer (dan) bescherming biedt

Overal waar een monocoating kan worden toegepast, biedt NanoClear+ optimale bescherming en meer. De nanocoating is het resultaat van vele jaren ontwikkeling in het eigen lab van Qotec en de formule wordt continu verbeterd op basis van de eisen en feedback van klanten. Dankzij de unieke eigenschappen en schaalbaarheid wordt NanoClear+ toegepast op diverse ondergronden in vele branches. Aan de hand van toepassingsvoorbeelden en cases laten we zien hoe deze coating de prestaties van monocoatings overtreft.

Agrarische voertuigen en landbouwmachines

Agrarische voertuigen en landbouwmachines worden vaak blootgesteld aan zware omstandigheden, zoals vocht, vuil, corrosie en slijtage. Traditionele monocoatings bieden enige bescherming, maar blijven vaak achter op het gebied van chemische resistentie. Met NanoClear+ krijgen de chemicaliën in kunstmest geen kans om op het materiaal in te werken. Roestvorming wordt gestopt waardoor uw machines en voertuigen een veel langere levensduur krijgen. Bovendien wordt het materiaal zelfreinigend en wordt de kleur van de machines en voertuigen beschermd. Dit zal landbouwmechanisatiebedrijf Abemec beamen, die in plaats van een monocoating koos voor NanoClear+.

Makkelijker lossen met kiepwagens

In veel gevallen is het wenselijk dat de monocoating of nanocoating stroef is, bijvoorbeeld om uitglijden te voorkomen. Andere situaties vragen juist om een gladde coating, zoals in laadbakken van kiepwagens. Speciaal voor die situaties heeft Qotec een gladde nanocoating ontwikkeld. De lading kan zich niet aan het oppervlak hechten, waardoor het zo uit de kiepwagen glijdt. Opleggerfabrikant Van der Peet, bijvoorbeeld, gebruikt NanoClear+ met succes op de schuine wanden van aardappeltrailers.

Zelfreinigende geldautomaten

Geldautomaten, kunst en andere objecten in de openbare ruimte zijn gevoelig voor weersomstandigheden en vandalisme. Een traditionele monocoating zal daar maar deels tegen beschermen. Met NanoClear+ wordt uw object vandalismebestendig. Dankzij de hoge dichtheid wordt alles geweerd van graffiti tot de inkt uit viltstiften. Een bedrijf dat hierover mee kan praten is Geldmaat. Hun geldautomaten, die de komende tijd alle geldautomaten in Nederland gaan vervangen, worden voorzien van Qotec NanoClear+ om ze te beschermen tegen weersinvloeden, UV- straling en graffiti. Met iedere regenbui spoelen de automaten schoon, waarna de diepgele kleur weer volledig zichtbaar is.

Schoon en kleurvast sanitair met een badkamercoating

Er zijn diverse monocoatings beschikbaar die speciaal zijn ontworpen voor gebruik in vochtige omgevingen zoals de badkamer. Ook als badkamercoating presteert NanoClear+ bovenmaats. Dankzij de antislip-eigenschappen wordt uitglijden voorkomen. De antibacteriële en anti-schimmelwerking zorgen voor optimale hygiëne. Bovendien wordt ieder oppervlakte hydrofoob, van tegels en glas tot houten kozijnen. Het vocht verzamelt zich in druppels die van het oppervlak af rollen en onderweg alle vuil meenemen.

Een specifiek voorbeeld waarbij NanoClear+ uitkomst biedt is de combinatie kleurspoelingen en wasbakken. Kleurspoelingen kunnen het glazuur aantasten, waarna het pigment onherroepelijk achterblijft en niet meer weggaat. In een proef met een badkamerproducent heeft Qotec gedemonstreerd dat een behandeling met NanoClear+ dit voorkomt. De wasbakken worden kleurvast en blijven er ook na vele kleurspoelingen als nieuw uitzien. Dit is een groot voordeel voor hotelketens, kapperszaken en sanitairbedrijven die een monocoating overwegen.

Aanbrengen als monocoat met een 2K-spuitbus

De proef met de badkamerproducent heeft nog iets opgeleverd. Men overwoog een monocoat omdat deze in één laag aan te brengen is, terwijl NanoClear+ uit twee componenten bestaat. Daarom liet Qotec een tweecomponenten-spuitbus ontwikkelen, waarmee de nanocoating als een monocoat in één laag is aan te brengen. Het coaten van de wasbakken kan nu ná het productieproces plaatsvinden. En het voordeel voor u? NanoClear+ is verkrijgbaar in handzame 2K-spuitbus!

Vragen over monocoats en NanoClear+?

Hopelijk heeft u nu een goed beeld van de voordelen van NanoClear+ ten opzichte van monocoats. Heeft u vragen of wilt u de mogelijkheden verkennen? Neem contact op met Qotec of vraag een offerte aan.