Nano Technologie

Voor schepen

 

 

 

 

Qotec levert hoogwaardige coatings voor schepen en boten.

Hout is het oudste en meest natuurlijke materiaal dat wordt gebruikt in de botenbouw industrie.

In vergelijking met polyester boten vereisen houten boten meer verzorging en onderhoud, omdat hout vocht kan absorberen of vocht kan vrijgeven. 

Doordat hout werkt, zullen verf en hout coatings voldoende flexibiliteit moeten hebben om deze krimp en opzwelling op te vangen en het hout duurzaam te beschermen tegen vocht en rotten.

Qotec's NanoClear+ behoort tot de absolute top in de wereld op het gebied van houtbehandeling.

Wij leveren een hoogwaardige coating die kras- en slijtvast is, voor zowel boven als onder de waterlijn. NanoClear+ is geschikt voor zowel het interieur als en het exterieur van schepen kan worden .

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

UV beschermende eigenschappen 

Teak is een zeer veel gebruikt materiaal voor het dek van houten boten, het interieur en het exterieur.

Het is een natuurlijk product en het rot vrijwel niet. Dit komt door de silicadeeltjes in het hout die bijzonder resistent zijn tegen invloeden van buitenaf.

Een nadeel is dat teak dekken en teak meubelen vervuilen, verkleuren en grijzig worden na verloop van tijd.

Door het aanbrengen van een NanoClear+, eventueel voorzien van anti slip eigenschappen, is het mogelijk de oorspronkelijke kleur te behouden gedurende vele jaren. 

 

Boot- en Scheepsinterieuren

Natuurlijk wilt u ook de binnenzijde van uw boot beschermen tegen zaken zoals zout of zoet water, olie en corrosie. Door het coaten van een aantal onderdelen in het interieur van uw boot, beschermt u ook de binnenkant van uw boot.

Op de lange termijn blijft deze er beter uitzien en heeft u minder onderhoudskosten.

NanoClear+ is als topcoat te gebruiken op houten dekken, in houten interieurs en voor roestvrij stalen onderdelen zoals rails, zwemladders, kozijnen en scheepskeukens of kombuizen.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Een gladde boot onder de waterlijn

Anti fouling

De meeste boten en schepen worden voorzien van een zogenaamde Anti Fouling coating. Letterlijk betekent dit anti-aangroei.

Een anti fouling coating is vaak noodzakelijk omdat uw boot minder goed vaart en meer brandstof verbruikt als er aangroei op zit (schelpen, mosselen, zeepokken en algen).

Qotec levert een harde anti-fouling coating, geschikt voor onder water gebruik. De coating is extreem slijtvast, superglad (dus minder weerstand) en maakt het daardoor moeilijk voor onderwater leven om zich aan de lak te hechten. De coating hoeft maar ééns in de vijf jaar aangebracht te worden.

Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Producten geschikt voor deze branche

  • Momenteel zijn er geen items aanwezig.

De oplossing voor uw schip of boot

Bent uw op zoek naar een specifieke toepassing of oplossing voor uw schip of boot? Heeft u een vraag over een toepassing of mogelijkheid? Neem dan contact met ons op.