NanoClear+ voor de
levensmiddelen industrie

HACCP gecertificeerd

Professionele coatings voor de levensmiddelen industrie

Bedrijven die (grondstoffen voor) voedingswaren verwerken hebben vaak te maken met aankleven van resten op hun installatie('s).

Het is belangrijk dat hier coatings gebruikt worden die het schoon houden van productielijnen, voedselmachines en omgevingen waar met levensmiddelen wordt gewerkt bevorderen.

NanoClear+ heeft non stick (anti-kleef) eigenschappen die het kleven van levensmiddelen aan productiemiddelen en -lijnen voorkomt. 

 

Non Stick (anti kleef) eigenschappen

Wanneer deegwaren, chocolade, vlees- of zuivelproducten in contact komen met productielijnen of machines, blijven er vaak voedselresten achter. Het achterblijven van deze resten leidt tot meer schoonmaakwerk, meer onderhoud, een verminderde kwaliteit van het product of de hygiëne en een onderbroken productie.

Door het aanbrengen van NanoClear+ blijven machines, productielijnen, transportbanden of ovens beter schoon en wordt de kwaliteit van voedselproducten verhoogd. De gebruikte productiemiddelen zijn eenvoudiger én sneller te reinigen met minder (chemische) schoonmaakmiddelen dan voorheen.

U bespaart tijd, werkt hygiënischer en bent in staat een beter eindproduct af te leveren. In combinatie met chemische resistentie biedt onze coating een oplossing voor verschillende van onze klanten.

Anti Corrosie

Een ander veel voorkomend probleem in de levensmiddelenindustrie is het ontstaan van corrosie indien het productiemiddel niet van roestvrij staal is gemaakt.

Onder de invloed van zuurstof en water ontstaat er roest. Dit brengt de kwaliteit van de levensmiddelen in gevaar en is kostbaar om te repareren. NanoClear+ biedt hier de uitkomst. Het beschermt uw productielijnen en machines tegen corrosie. Onze coating met anti corrosive eigenschappen kan worden aangebracht op verschillende soorten metaal.

De voordelen:

  • Geen roest / corrosie
  • Bestand is tegen krassen en beschadigingen 
  • Waterafstotende werking
  • Vet-, vuil- en olie afstotend 
  • Chemisch resistent


Afhankelijk van uw toepassing (een tank met vruchtensappen, dient anders behandeld te worden dan een tank met bijtende zuren) helpt Qotec u bij het zoeken van de juiste eigenschappen die u nodig heeft.

De oplossing voor uw levensmiddelen

Bent uw op zoek naar een specifieke toepassing of oplossing? Neem dan contact met ons op.

Producten geschikt voor deze branche

  • Momenteel zijn er geen items aanwezig.