Kleurtest

Kleurmeting is verre van een exacte wetenschap. Daarom komen kleurmeters in de praktijk goed van pas.

Ze meten kleurtonen via objectieve fysieke metingen en worden niet beïnvloed door schaduw, kleurreflectie, emoties, rood-groenkleurenblindheid of de lichtomstandigheden in de late avonduren.

Bij Qotec gebruiken we de Capsure kleurmeter om de exacte kleur van een oppervlak vast te stellen.

De meter is in staat op verschillende soorten oppervlak de precieze kleur te bepalen. Dit kan variëren van textiel tot roest vrij staal en allerlei andere soorten oppervlak, of het nu effen of oneffen is.

Het apparaat is in staat monsters te nemen van oppervlaktes die een structuur hebben door de geavanceerde cameratechnologie, multi-directionele LED verlichting en het “oppervlakten pletten” algoritme.

De kleurdetector zorgt voor een nauwkeurige afstemming met duizenden kleuren in de elektronische kleurgids (RAL kleuren en NCS kleuren) en pikt er altijd de goede kleur uit. We vergelijken de gemeten kleur altijd met de kleurstaal.

De detector is licht in gewicht en eenvoudig te gebruiken. het meetveld en op de display weer en geeft ze als kleurnaam en kleur weer.

Dankzij de ingebouwde camera is het mogelijk om zelfs de kleinste kleurvlakken te identificeren en controleren. Het ingebouwde diafragma kan op 2,4 of 8 mm ingesteld worden, zodat ook meting op een klein oppervlak mogelijk is.

Wilt u de precieze kleur van een oppervlakte weten? Neem dan contact met ons op. 

Ons laboratorium kan complexe analyses voor u uitvoeren op het gebied van verf en coatings. Meer weten?
Neem vrijblijvend contact met ons op.