Efteling - Land van Laaf

NanoClear+ voor de Efteling

 

  • Optimale bescherming van de lak, zelfs bij intensief gebruik
  • Kleurbehoud door toegevoegde UV-blokkers 
  • Vuilwerende eigenschappen
  • Eenvoudig schoon te maken in minder tijd en met minder moeite

Om de zoveel tijd vindt er groot onderhoud plaats aan attracties van de Efteling. Deze keer was het Land van Laaf aan de beurt.

Door het land van Laaf loopt een monorail die bestaat uit 25 karretjes. Deze dienden allemaal gereviseerd te worden waarna ze werden voorzien van een nieuwe artistieke look. Als laatste werden de karretjes voorzien van Nanoclear+.

Door de karretjes te coaten in NanoClear+ blijven ze jarenlang goed. Zelfs bij zeer intensief gebruik (De Efteling krijgt meer dan 5 miljoen bezoekers per jaar) en onder alle weersomstandigheden.

Ook weersinvloeden waren een reden voor de Efteling om te kiezen voor NanoClear+. De UV blokkers die in de coating verwerkt zitten waren een extra pluspunt. De Efteling wil er zeker van zijn dat de orginele kleuren nog jarenlang mee gaan zonder te verkleuren onder invloed van de zon.

Een andere belangrijke factor voor de Efteling was het zelfreinigende vermogen van NanoClear+. Door het aanbrengen van NanoClear+ is het personeel minder tijd kwijt met (het elke dag) schoonmaken van de karretjes. De bijzondere eigenschappen van NanoClear+ zorgen ervoor dat er bijna geen vuil of viezigheid aan het karretjes blijft plakken. Datgene wat er blijft zitten is eenvoudig te verwijderen.