Koninklijke Marine

Brandweerwagen

NanoClear+ voor de Koninklijke Marine

  • Perfecte bescherming tegen corrosie
  • Resistent tegen chemicaliën (blusmiddelen)
  • Waterafstotend
  • Kleurvast
  • Vuilwerend

 

De brandweerwagens op de kazerne van de Koninklijke Marine in Den Helder staan bloot aan extreme omstandigheden. De plek waar ze ingezet worden is een omgeving waar zich veel zout bevindt. Zowel in het water als in de lucht waardoor het corrosieproces zich versnelt en er eerder slijtage aan de auto optreed. Daarnaast is het werk dat ze verrichten zwaar en staan brandweerwagens veelvuildig bloot aan water, hitte en vervuiling van bijvoorbeeld asresten. 

De brandweer maakt gebruik van verschillende soorten chemische blusmiddelen die hun invloed op de brandweerwagen hebben en zorgen voor een versnelde aantasting van de lak.

Door het toepassen van NanoClear+ blijft de brandweerauto veel beter beschermd tegen invloeden van buitenaf. Of dit nu corrosie, de aantasting door chemische middelen of het verkleuren van het voertuig door UV straling is.

De brandweerwagen is nu ook water- en vuilafstotend. NanoClear heeft een hydrofoobe werking waardoor waterdruppels van de lak afgestoten worden. Hierdoor blijven ook vuil- en asresten niet aan de wagen plakken. Dit maakt het voor de brandweer een stuk eenvoudiger om de wagen schoon te krijgen en blijft de opvallend rode brandweer uitstraling vele malen beter behouden.

Weten wat NanoClear+ voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op