TU Delft

Proefproject met de TU Delft

  • schoner drinkwater door vuilafstotende eigenschappen
  • langere levensduur door gladder oppervlakte
  • anti bacterieel
  • waterafstotend

 

In Afrika is een groot tekort aan schoon drinkwater. Een aantal studenten aan de TU Delft heeft een innovatief waterfilter ontwikkeld onder de naam JERRY. Dit waterfilter is in staat bacteriën, virussen en parasieten uit het water  te filteren waardoor het voor mensen in Afrika een stuk eenvoudiger wordt toegang te krijgen tot schoon drinkwater.

Het grote vraagstuk hierbij was niet alleen hoe zorgen we ervoor dat het water zo schoon mogelijk wordt, maar ook hoe zijn we in staat de levensduur van het filter zo lang mogelijk te maken terwijl de pomp goed blijft functioneren. Het is niet zo eenvoudig om de waterfilters in Afrika ter plekke te repareren of te vervangen.

Hier kon Qotec een bijdrage leveren met NanoClear+.

Na het testen van een aantal samples met NanoClear, hebben we voor de TU Delft de meest geschikte samenstelling gevonden die een zo lang mogelijke levensduur met zich meebrengt.

De frictie in de pomp is door de extreem gladde coating sterk gereduceerd, waardoor de levensduur verlengt wordt. Hij kan hierdoor vaker en langer gebruikt worden Daarnaast hebben we de coating Hydrofoob (waterafstotend) gemaakt waardoor de pomp van binnen schoner blijven. De anti-bacteriële werking van NanoClear+ helpt de pomp verder hygiënisch te houden.

De eerste batch van 100 stuks wordt deze maand nog naar Afrika getransporteerd waarna ze meteen dienst gaan doen.

Mooi om te zien dat NanoClear kan worden ingezet om voor mensen een betere wereld te creëren!